Welkom bij dit nieuwe verhaal

Ik ben deze week verder gegaan met de winterse gehaakte muts, naast 1 voor mijzelf heb ik er nu ook 1 voor mijn zoontje, klik hier voor het patroon. Een leuke blauwe van het jeans katoengaren op pendikte 3,5mm. Direct naar het jeansgaren toe, klik hier.

 

De blauwe muts was wel een stuk sneller af, ik had nu minder dan één bol nodig. De muts is met elk garen te maken, hier nog een paar leuke variatie tips.

Gebruik 2 kleuren Populair acryl garen, wanneer dit dubbeldraads gehaakt wordt, kan pendikte 5mm gebruikt worden. Hierdoor haakt het weer lekker snel en geeft het een super leuk effect. Dit kan bijvoorbeeld ook met 1 gemêleerd garen zoals de Ekofil en een effen garen. Ekofil en de Populair samen komt ook op pendikte 5mm uit. Het voorbeeld van de 2e foto is met 2 kleuren Populair gemaakt.

Voor kindermutsen tot 1 jaar is 50 gram aan garen voldoende, daarna zal er een 2e bol aangebroken moeten worden, maar niet helemaal op gaan. Tot de volwassen Medium maat, dan zijn er wel echt 2 bollen nodig om een hele muts af te maken. Bij het aantal gram per muts, ga ik uit van deze gehaakte winterse muts met allemaal stokjes.

 

Er is al in diverse blogs geschreven over de hoofdomtrek, maten en dan de hoogte van de muts, maar ook hier wil ik het benoemen. Het is zo een handige tabel om te gebruiken bij het haken van mutsen voor de hele familie. Maak de omtrek van de muts altijd een paar centimeter kleiner dan de hoofdomtrek, doordat het garen altijd rekt past hij dan perfect. Let hierbij wel op dat langere steken flexibeler zijn, dan korte steken. Stokjes zullen dus verder uitrekken dan vaste steken.

 

Leeftijd           omtrek muts          minimale hoogte muts1

Net geboren        34 cm                         13 cm

3 mnd                   38 cm                         14 cm

6 mnd                   40 cm                         15 cm

6 – 12 mnd          46 cm                         17 cm

2 jr                        48 cm                         18 cm

3 – 5 jr                 51 cm                         19 cm

6 – 10 jr               53 cm                         20 cm

Small                    56 cm                         21 cm

Medium               58 cm                         22 cm             (gemiddelde maat bij vrouwen)

Large                    61 cm                         23 cm             (gemiddelde maat bij mannen)

X Large                64 cm                         24 cm

 

1ongeveer de lengte van kruin tot oor.

 

Veel haakplezier!!

Wil je op de hoogte blijven van acties, nieuw toegevoegde producten of nieuwe blog artikelen. Schrijft je dan in op onze nieuwsbrief.

Elke week ontvang je een nieuwsbrief met de 5 nieuwste producten of (gratis) patronen, elke maand onze nieuw geschreven blog met inspiratie of weetjes en soms tussendoor een leuke actie.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.