ASSENDELFT – De Haakathon, een van de grotere haakevenementen van Nederkand, komt ook dit jaar naar Assendelft. Samen met de Leprastichting en de Jan, Jans en de kinderen-ontwerpen van DenDennis verzorgt De Hobbyvlinder in Assendelft zaterdag 3 februari en vrijdag 29 juni deze Haakathon.

Enthousiaste hakers kunnen aan het werk met het populaire haakpatroon van Rode Kater, Lotje de Teckel en/of Catootje uit Jan, Jans en de Kinderen. Zij laten zich sponsoren en geven de gehaakte exemplaren cadeau om geld op te halen voor leprabestrijding.

De hakers krijgen materiaal en het patroon van deze stripfiguren. In 2018 houdt de Leprastichting geen Haakathon, maar De Hobbyvlinder wel. Er komt in januari geen nieuw patroon, maar niet getreurd: in het voorjaar lanceert de Leprastichting een heus nieuw haakpatroon van een figuurtje uit het stripverhaal Jan, Jans en de Kinderen.

Haak mee voor lepra bestrijding

Haakgoeroe DenDennis ontwerpt dit patroon spciaal en geheel belangeloos voor de Leprastichting. Hij ontwierp ook de patronen voor de Rode Kater, teckel Lotje en Catootje.

De Hobbyvlinder houdt de Haakathon dit jaar twee keer. De eerste is zaterdag 3 februari van 10.00 tot 12.00 uur. De tweede vindt vrijdag 29 juni van 14.00 tot 16.00 uur plaats, maar dan dus met een nieuw patroon van Jan, Jans en de Kinderen.

Jan Kruis, de geestelijk vader van de stripfiguren uit Jan, Jans en de Kinderen, is ambassadeur van de Leprastichting. Hij tekende twee avonturen waarin de bekende stripfamilie met lepra patiënten in aanraking komt. Dit om aandacht te vragen voor deze verminkende, vergeten ziekte.

Haakgoeroe DenDennis vertaalde de Rode Kater, Teckel Lotje en Catootje belangeloos naar eenvoudige haakpatronen.

Aanmelden kan via: www.dehobbyvlinder.nl. Mensen kunnen dit initiatief ook steunen met een gift op www.lepra.nl

Krantenknipsel uit Zaans stadblad over de haakathon 2018

Wil je op de hoogte blijven van acties, nieuw toegevoegde producten of nieuwe blog artikelen. Schrijft je dan in op onze nieuwsbrief.

Elke week ontvang je een nieuwsbrief met de 5 nieuwste producten of (gratis) patronen, elke maand onze nieuw geschreven blog met inspiratie of weetjes en soms tussendoor een leuke actie.