ASSENDELFT – Op 3 februari bij De Hobbyvlinder.

De Hobbyvkinder in Assendelft komt dit jaar maar liefst twee keer in actie voor de leprastichting. Dat gebeurt via de Haakathon. De eerste keer gebeurd op 3 februari van 10.00 tot 12.00 uur op de Pluimgraaf 16. En dat doen we ook nog een keer op 29 juni. verteld Saskia van Westrop.

De Haakathon is één van de grotere haakevenementen in Nederland. Ook De Hobbyvlinder in Assendelft doet daar aan mee. Het geld dat we daarmee ophalen gaat allemaal naar de leprastichting. legt Saskia uit. Samen met haar dochter Minou Baltus -van Westrop is ze de drijvende kracht achter De Hobbyvlinder.

Mijn dochter had zes jaar geleden het idee om iets te gaan doen naast haar werk als wiskundedocent. Ik stond zelf op de markt met breigarens. Samen zijn we de Hobbyvlinder begonnen. Eerst als een hobby maar zo langzamerhand is het wel iets meer dan dat. We hebben een winkeltje aan huis en zijn op dinsdag- en vrijdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur open.

Op 3 februari kunnen mensen van 10.00 tot 12.00 uur bij ons binnenlopen. Er kan dan, onder het genot van een kopje koffie, gezellig gehaakt worden. Normaal gesproken is er dan ook altijd een nieuw patroon uit de serie Jan, Jans en de Kinderen. Vorige keer was dat Catootje. Dit keer is er, omdat wij dit extra doen, nog geen nieuw patroon.

Op 29 juni, wanneer we het voor de tweede keer dit jaar organiseren is dat wel het geval. Welk figuurtje dat gaat worden is nog niet bekend. De rode kater en Lotje zijn er al, wellicht komt Jeroentje er dit jaar bij.

Voor De Hobbyvlinder is het dit jaar het tweede jaar dat ze aan de Haakathon mee doen. Aanmelden kan via www.dehobbyvlinder.nl. Wie niet wil of kan haken, maar het initiatief wel financieel wil steunen kan terecht op: www.lepra.nl.

Wil je op de hoogte blijven van acties, nieuw toegevoegde producten of nieuwe blog artikelen. Schrijft je dan in op onze nieuwsbrief.

Elke week ontvang je een nieuwsbrief met de 5 nieuwste producten of (gratis) patronen, elke maand onze nieuw geschreven blog met inspiratie of weetjes en soms tussendoor een leuke actie.