Elke jaargetijde heeft mooie eigenschappen, maar de lente is mijn persoonlijke favoriet. De vrolijke lentebloemen die uit de grond komen, bomen die in bloei staan, wat vaker een warme zon, maar nog niet te warm, heerlijk. In het zonnetje in de luwte en een klein haakwerkje erbij, al is dit ook nog de tijd dat een deken kan. In de zomer is een deken vaak te veel en te groot op schoot.

Welke projecten maken jullie in de lente? Deel jouw lente creaties via de mail, dan kunnen wij ze hier toevoegen of via Facebook met de #lentehakenmetDehobbyvlinder. Altijd leuk om elkaars projecten te zien en meer inspiratie op te doen. Wij delen hier al enkele van onze voorbeelden en daarnaast een aantal gratis patronen die erg leuk zijn om nu te gaan maken.

Kleurrijke garderobe

Breng levendigheid en kleur in je garderobe met een lichte sjaal of omslagdoek. Ideaal voor de koelere lenteavonden.

De Waaier sjaal is met sokkenwol gemaakt. Er wordt regelmatig gevraagd, maar prikt dit niet? Nee, door de toevoeging van acryl wordt de prikkel die sommige mensen ervaren bij 100% wol weggenomen. Wat wel blijft is dat het vocht kan opnemen, niet zwaar aanvoelt en comfortabel warm is, maar door een open patroon ook heel luchtig.

Wij hebben een paar vrolijke gemêleerde kleuren in de Running multi, welke prachtig zijn voor de waaiersjaal.

Zomerse tasjes en strandtassen

Haak je eigen boodschappen tas, strandtas, dagelijkse tas, welke tas je maar wilt. Ze zijn niet alleen praktische, maar ook in elke kleur zelf te maken. Passend bij jouw outfit of uitje.

Voor een tas gebruik je 100% katoen of een mengsel garen met katoen daarin. De tas blijft dan langer in vorm en is veel steviger, dan met een acrylgaren. Denk bijvoorbeeld aan de Rio katoen, Genesis of de Cosy fine/Extra fine.

Kleurrijke accessoires

Kijk voor meer inspiratie hiervoor in blog artikel Woonaccessoires lente 2024.

Onze eigen en toegestuurde lente projecten

koningsdag sjaaltje, armwarmers en haarstrik

Alvast in de oranje stemming

met Rio 028 oranje

voorbeeld klant van het garen

Poppenkleding gemaakt door Antonet

met Queen jacquard 10482

Wil je op de hoogte blijven van acties, nieuw toegevoegde producten of nieuwe blog artikelen. Schrijft je dan in op onze nieuwsbrief.

Elke week ontvang je een nieuwsbrief met de 5 nieuwste producten of (gratis) patronen, elke maand onze nieuw geschreven blog met inspiratie of weetjes en soms tussendoor een leuke actie.